Skip to main content

Bijen

Dierendal heeft een bijenstal met een groen dak. In de stal zijn vier bijenvolken gehuisvest die worden verzorgd door onze imker Annet. Annet slingert twee keer per seizoen honing en is regelmatig op Dierendal te vinden om meer te vertellen over de bijen. De honing van onze bijen verkopen wij op Dierendal en is lokaal en vrij van toevoegingen. De honing is ook heel goed voor mensen met hooikoorts en allergieën. Onze bijenstal heeft een sedumdak dat mooi groen is. Voor de bijenstal hebben wij de tuin met vaste planten die geschikt zijn voor bijen. 

Lees meer

Geiten

Op Dierendal hebben wij verschillende soorten geiten. Wij hebben een Angorageit (Prinses), Nubische Geit (Daisy), meerdere Bonte Geiten en ook een aantal Dwerggeiten. In het voorjaar hebben wij op Dierendal vaak ook jonge geitjes. Onze geiten hebben een ruime stal, maar natuurlijk ook een ruime uitloopweide.

Lees meer

Katten

Op Dierendal hebben wij twee lieve katten, Arwin en Roys. Allebei de katten zijn geen huiskatten, maar echte boerderijkatten. Roys en Arwin hebben een mandje in het kantoor en op de hooizolder. Daar staat ook de kattenbak en het voer. Onze katten zijn veel buiten en zijn vaak te vinden in het winkelcentrum van Waddinxveen. Katten zijn roofdieren en ook onze katten brengen soms wel eens een muisje, of een ander diertje mee naar huis. 

Lees meer

Kippen en Kalkoenen

Op Dierendal hebben wij verschillende kippen en hanen. Ook hebben wij prachtige kalkoenen. Helaas loopt al het pluimvee, vanwege de vele uitbraken van de vogelgriep, niet meer los op ons erf. De kippen zitten veilig in verblijven op ons erf. Ook zit een deel, samen met de kalkoenen en het overige pluimvee, in een afgesloten deel van het weiland. Onze kippen leggen regelmatig eieren, deze verkopen wij niet in verband met veiligheidseisen.

Lees meer

Knaagdieren

Op Dierendal hebben wij meerdere kleine knaagdieren. Deze kleine knaagdieren kan je vinden in onze stal. Wij hebben op Dierendal tamme ratjes, cavia's, Chinese Boomeekhoorns en muizen. 

Lees meer

Konijnen

Op de kinderboerderij hebben wij veel verschillende konijnen zitten. Op ons erf hebben wij een groot konijnenhok met verschillende kleinere verblijven en een buitenverblijf. Konijnen leven het liefst in een groep. Hiervoor kan je eventueel konijnen koppelen. De konijnen die alleen in een verblijf zitten, zijn te oud om nog te koppelen. De konijnen in de ren leven in een groep en zijn veelal familie van elkaar. Let erop dat je kleine kinderen niet alleen laat met de dieren. Konijnen zijn geen speelgoed!

Lees meer

Ooievaars

Al jaren hebben wij op Dierendal een Ooievaarspaal. Ooievaars houden ervan om het nest op grote hoogte te bouwen. Een goede locatie is in een weiland, waar veel mollen en muizen leven. Helaas is de Ooievaarspaal nog niet in gebruik genomen door een broedend stel ooievaars. Dat is ook niet vreemd, de plek is immers niet eerder gebruikt en van oudsher is het ook geen bekende plek voor de ooievaars. Toch hopen wij dat de paal ooit een broedkoppel mag verwelkomen. 

Lees meer

Pauwen

Op Dierendal zitten één Bonte en 2 witte Pauwen.
De Bonte Pauw is een kruising tussen een Witte Pauw en een Blauwe Pauw. De pauwen liepen altijd los, maar helaas is dat vanwege de vogelgriep niet altijd meer mogelijk. De pauwen zitten nu dus veilig in ons pluimvee verblijf in het weiland.

Lees meer

Schapen

Op Dierendal hebben wij een viertal schapen lopen. De kleine schapen zijn Ouessant schaapjes, dit is een van de kleinste schapenrassen ter wereld. In het voorjaar hebben wij ook regelmatig schapenlammeren. 

Lees meer

Varkens

Op Dierendal hebben wij een drietal kleine varkentjes. Deze varkentjes heten Truffel, Beertje en Vlekje. De varkens zijn minivarkentjes die ook klein blijven. Ze zijn te vinden in de varkensweide waar ze de ruimte hebben om te spelen, wroeten en natuurlijk heerlijk te zonnen. 

Lees meer

Volière

In het Warnaarplantsoen staat een hele mooie volière die bij Dierendal hoort. Onze vrijwilligers Ad en Marcel werken met grote regelmaat in de volière om die schoon te houden en om de vogels te verzorgen. Tijdens de educatieve middagen weet Ad ook veel te vertellen over de verschillende soorten vogels die te vinden zijn in de volière. 
Denk hierbij aan de grasparkiet, zebravink, kwartel, gele kuif papagaaien en nog veel meer!

Lees meer

Watervogels

In de omgeving van Dierendal zijn ook veel watervogels te vinden. Denk daarbij aan ganzen, nijlganzen, eenden en muskus eenden. In de vijver bij Dierendal staat ook een eenden korf die gebruikt kan worden om te broeden. 

Lees meer

Wij maken gebruik van cookies om onze website nog beter op jouw behoeftes af te stemmen.