Skip to main content

Cavia

De belangstelling voor het houden van cavia’s is groot. Mede gezien de grootte en de benodigde ruimte is de cavia een veel gehouden huisdier. Dit diertje wordt nog vaak gehouden onder de naam marmot. Deze naam is onjuist. De marmot is een bergdier en leeft o.a. in de alpen. Een andere naam, die wel juist is, is Guinees biggetje. De herkomst van de cavia is het Zuid-Amerikaanse land Peru. Het gezichtsvermogen is matig tot slecht ontwikkeld. Het gehoor en de reuk zijn echter goed ontwikkeld.Als de cavia’s wat nader geobserveerd worden, vallen de verschillende geluiden op die zij produceren. Piepen, fluiten, knorren en klappertanden behoren tot hun repertoire.

Een zeer belangrijk punt bij de cavia-voeding is de vitamine C voorziening.

Op Dierendal hebben wij in de stal een grote caviabak. Hier kunnen de bezoekers deze dieren aaien.

 

 

Rat

De tamme rat is gefokt uit de laboratoriumrat. De laboratoriumrat is op haar beurt weer gefokt uit de bruine rat, die overal in het wild voorkomt. De tamme rat is dus een kweekproduct van de bruine rat.
Veel mensen hebben hiervoor een aversie tegen de tamme rat.
In gedrag en omgang is deze rat echter niet te vergelijken met de wilde rat. In de omgang is de tamme rat heel gemakkelijk. Ze zijn bijzonder intelligent en een jong exemplaar is erg veel aan te leren.

Wij maken gebruik van cookies om onze website nog beter op jouw behoeftes af te stemmen.