Word donateur/sponsor!

De Tuin

De educatieve tuin

Na de renovatie van het Warnaarplantsoen is bij de kinderboerderij in mei 2013 begonnen met de aanleg van een educatieve natuurtuin.
De tuin met een oppervlakte van 625 vierkante meter is zo aangelegd dat hier het hele jaar door weer iets nieuws in valt te ontdekken.

Hieronder in het kort een omschrijving van wat hier zoal is gerealiseerd.
Bij de bijenstal is een kleine beestjeshoek ingericht voor het zoeken naar bodemdiertjes en kastjes opgehangen voor solitaire (alleenlevende) bijen en andere kleine beestjes.

In de bijenstal staan bijenvolken en daarnaast is er een tuin met bijenvriendelijke planten. De imker kan u er van alles over vertellen.

Het wilgenlaantje is ingezaaid met eenjarigen en een mengsel van meerjarige inheemse planten. In dit gedeelte is er verder een strook met eenjarige akkerkruiden en een strook met bijen-/vlinderkruiden.

Voor planten die van droogte houden is er een stapelmuurtje met sedumsoorten met daarbij een hoekje met tuinkruiden.

Het slootje tussen het wilgenlaantje en de dierenweide is met natuurvriendelijke oevers aangelegd en is ingezaaid en ingeplant met oeverplanten.

Richting het trekpontje is er voor de vogels een gedeelte beplant met besdragende inheemse struiken.

Voor vlinders is bij het trekpontje een vlinderstrook met vlinderstruiken en andere vlindervriendelijke planten.

Naast kastjes voor insecten en andere kleine beestjes zijn voor vogels en vleermuizen kasten opgehangen.

Door regelmatig de tuin te bezoeken doe je allerlei ontdekkingen en leer je hoe heerlijk het is om buiten in de natuur te zijn. Hier kun je ideeën opdoen om ook in je eigen tuin op een meer natuurlijke manier te tuinieren.

Voor schoolkinderen van de groepen 1 t/m 8 is het mogelijk opdrachten te doen. Tijdens openingstijden van de kinderboerderij kan men hier dagelijks terecht.
Hieronder ziet u wat mooie foto’s van wat hier leeft/ groeit.

beestjes3